Claar Spierdijk

Mag ik me even voorstellen? Mijn naam is Claar Spierdijk.

Oorspronkelijk ben ik leraar primair onderwijs en orthopedagoog. In verschillende onderwijssectoren heb ik in verscheidene functies gewerkt. Na de opleiding tot supervisor (1998) heb ik mijn begeleidingspraktijk opgericht en heb ik mij bij de LVSC en tot 2017 bij de NOLOC laten registreren. De praktijk heb ik gecombineerd met werk als begeleidingskundige in een loopbaanadviespraktijk, in een nascholingsinstituut tot 2013.
Vanaf 2012 tot 2017 ben ik als Gedragswetenschappelijk docent /Supervisor/Coach verbonden geweest aan de Huisartsopleiding VU Medisch Centrum in Amsterdam. Na 2017 word ik regelmatig als freelancer ingezet.

Bij het Centrum voor Nascholing Amsterdam heb ik als geregistreerd senior (leer)supervisor, coach en loopbaanprofessional leidinggevenden, uitvoerend- en ondersteunend personeel in alle sectoren van het onderwijsveld begeleid. Daarnaast ben ik jarenlang werkzaam geweest als opleider van de Post-HBO Register opleiding ‘Coach in het Onderwijs’ en als opleider van de opleiding Integraal Leiderschap.

Als leersupervisor was ik verbonden aan de Post-HBO Registeropleiding ‘Supervisor in het Onderwijs’. Verder heb ik maatwerk ontwikkeld en uitgevoerd op het gebied van Integrale levensfasegerichte Personeelsontwikkeling, loopbaanbegeleiding, re-integratie begeleiding, teambegeleiding, communicatie, timemanagement- en energietrainingen, omgaan met verandering en verlies op de werkvloer.

De afgelopen jaren heb ik in mijn begeleidingspraktijk voor opdrachtgevers uit alle sectoren van het onderwijs, gezondheidszorg (o.a. huisartsen), cultuurinstellingen en andere branches gewerkt.

Het samen onderzoeken van de vraag en de passende antwoorden én de voorwaarden scheppen, waarin de ander zichzelf kan (her)vinden is mijn persoonlijke missie als begeleidingskundige. Ik houd van het begeleiden van processen. Ik ben een ervaren, betrokken professional die samenwerking, kwaliteit, plezier en resultaat belangrijk vindt.

Mijn deskundigheid wordt gewaarborgd door mijn registratie als (leer)supervisor en coach bij de LVSC en NHG (www.coachesvoormedici.nl).

Ook ben ik hulp Erkend Kwaliteits Consulent voor het NHG in het kader van collegiale toetsing voor medici.

Mijn expertise houd ik op peil door deelname aan cursussen, congressen en intervisiegroepen.